BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj Mağdurları toplantısı için SGK’dan açıklama geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde medyada ve sosyal medyada dolaşan ‘SGK’da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı’ iddialarına ilişkin bir açıklama yayımladı. SGK’nın yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinin ardından 3 milyonu aşkın kişi erken emeklilik fırsatından yararlanmış olmasına rağmen, bu düzenleme staj ve çıraklık mağdurlarını kapsamıyordu. Bu durum, milyonlarca kişinin staj girişlerinin de EYT kapsamına alınmasını beklemesine neden olmuştu.

Ancak SGK’nın yaptığı açıklamaya göre, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan ‘SGK’da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. SGK tarafından yapılan açıklamada, böyle bir toplantının gerçekleşmediği ve bu konuda herhangi bir gündemin olmadığı belirtildi.

SGK’nın resmi açıklamasıyla birlikte, söz konusu iddiaların doğru olmadığı ve SGK’nın staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı düzenlemediği net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Kamuoyuna yapılan bu açıklamanın ardından konuyla ilgili belirsizliklerin giderilmesi ve doğru bilgilendirmenin yapılması amaçlanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku