BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurları Adalet İçin Büyük İstanbul Mitingi’nde Bir Araya Gelecek

Emeklilik haklarındaki gecikmeler nedeniyle mağdur olan staj ve çıraklık grupları, Kartal Meydanı’nda “Büyük İstanbul Buluşması” adlı bir miting düzenleyecek. Türkiye genelinden staj ve çıraklık mağdurlarının katılımının beklendiği etkinlik, sigortalarının kısa vadeli yatmasının emeklilik planlarını geciktirmesiyle ilgili sorunları vurgulamayı amaçlıyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “SEN YOKSAN ÇOK EKSİĞİZ!” sloganıyla mitinge davet edildi. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Hukuk Devleti olduğu vurgulanarak, 1986 yılında çıkarılan aday çırak kanunu eksikliğinin 15 yıldır devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, geçmiş yıllarda EYT çözümü sonrasında kapsam dışında bırakıldıklarını öğrenen staj ve çıraklık mağdurlarının, E-Devlet’te yazan ilk işe giriş tarihlerinin SGK başlangıcı olarak düzeltilmesini talep etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu ateşi yakacak olan 1 milletvekilimiz olsa da 50 milletvekili ateşi körükleyip, 650 milletvekilimiz hakkımız olanı vermek için savaştığını gösterecektir. Bizim bir tek isteğimiz var o da çok net! Staj ve Çıraklık sürelerimizin SGK başlangıcı olmasıdır. Bu çözüm ile bizim sorunumuz ilelebet son bulacak, ülkemizin ara eleman sorununa doğru ve çok önemli bir adım atılacaktır.”

Miting, 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 12.00-15.00 arasında Kartal’da gerçekleşecek. Organizatörler, tüm mağdur kardeşleri etkinliğe davet ediyor ve birlikteliklerinin güç verdiği mücadelelerinde dayanışma çağrısında bulunuyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku