BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Ankara’ya çıkarma

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, Ankara’da önemli bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Federasyonun yöneticileri ve bağlı derneklerin temsilcileri, TBMM’deki ilgili komisyon başkanları ve milletvekilleri ile görüştü. Bu görüşmelerde, 3308 sayılı kanunun ortaya çıkardığı mağduriyetleri ve çözüm yollarını aktardılar.

Heyet daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’ne giderek MHP Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ile görüştü. Yıldırım, mağduriyetin çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, gelen teklifleri Meclis aşamasında desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Federasyon temsilcileri daha sonra Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli ile görüştüler. Geyveli, sorunun farkında olduklarını ve Meclis ile Bakanlık nezdinde çözüm için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, gerektiğinde Meclis’te girişimde bulunabileceklerini söyledi.

Federasyon Temsil Heyetleri Başkanı ve İstanbul Dernek Başkanı Selçuk Aydın, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Çıraklık Okulları ve Meslek Liselerinin işgücü piyasasındaki önemine vurgu yaptı. Aydın, teknik ara eleman açığının her geçen gün arttığı bir dönemde, meslek liseleri ve çıraklık eğitimini teşvik etmenin önemli olduğunu belirtti.

Federasyon Proje ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Keskin ise eğitim adı altında yapılan çıraklık ve staj süreçlerinin sosyal sigorta sistemine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Keskin, yarım sigorta ile çalıştıkları yılların emekliliğe başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi gerektiğini ve mağduriyetin sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku