BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık mağdurlarının gözü Erdoğan’dan gelecek açıklamada

Türkiye’deki Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Mücadelesine Dikkat Çekiyor.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, staj ve çıraklık dönemlerinde 3308 sayılı yasaya tabi çalışmalarının sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi talebiyle seslerini duyurmak amacıyla bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda yapılan konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberleri beklediklerini ifade ettiler.

Sosyal güvenlik müşaviri Ali Duman, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ve üniversitelerden davetli öğretim görevlilerinin de katıldığı etkinlikte, Tüm Çıraklık ve Staj Mağdurları Derneği adına federasyon yetkilileri önemli açıklamalarda bulundular.

Açıklamada, 08 Eylül 1999 tarihinden önce stajyer ve çırakların haklarının teslim edileceğine dair bir kanunun beklediği vurgulandı. 3308 sayılı yasaya tabi sigorta girişleri yapılan stajyer ve çırakların başlangıç tarihlerinin resmi olarak kabul edilmesinin, uzun süredir devam eden mağduriyetin çözümü için kritik bir adım olabileceği belirtildi. Ayrıca, devlet yetkililerinin bu sorunu çözebilecek iradeye sahip olduğu ve seçim bildirgelerinde ve beyannamelerinde de bu konunun vaat edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, geçmişten gelen mağduriyetlere de dikkat çekilerek, “Artık hakkın sahibine verilme zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimizden gelecek güzel haberleri ve müjdeleri bekliyoruz. Bugüne kadar sesimizi duyuran basın mensuplarımızı ve çözüm için çaba gösteren emekçilerimizi saygıyla selamlıyoruz.” denildi.

Türkiye genelinde birçok stajyer ve çırak, staj ve çıraklık dönemlerinde yaşadıkları sigorta mağduriyetlerinin çözüme kavuşturulması için seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku