BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı?

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Hükümetten Müjdeli Haber Bekliyor!

Staj ve çıraklık döneminde sigorta girişi konusu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına alınıp alınmayacağına ilişkin son dakika gelişmeleriyle birlikte birçok kişinin dikkatini çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, meclisin tatile girmeden önce gelen zamların yasalaşması için yeniden toplanacak. Asgari ücretin net 11 bin 402 TL’ye yükselmesinin ardından emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı ve memurlara yüzde 17,55’ye ek 8 bin 77 lira seyyanen zam gerçekleştirildi. Şimdi gözler, çıraklık ve staj sigortası, ev hanımlarının emekliliği, taşeron işçilere kadro, ilk kez evlenenlere evlilik kredisi ve gençlere vergisiz telefon gibi konuların netleştirilmesine çevrilmiş durumda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan liderliğinde yürütülen çalışmalar, birçok kritik konunun çözüme kavuşturulmasını hedefliyor. Memurların 3600 ek gösterge artışı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur prim eşitlemesi, kadınların erken emekliliği ve taşeron işçi sorunu gibi dosyalar, Bakan Işıkhan’ın masasında bekliyor. Memurların uzun zamandır talep ettiği 3600 ek gösterge artışı, maaşlarda önemli bir iyileştirme sağlamayı hedefliyor. Bu düzenleme, memurların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlıyor.

Cumhurbaşkanlığı takviminde Kabine Toplantısı tarihine ilişkin resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak son toplantının 3 Temmuz 2023 tarihinde yapıldığı göz önüne alındığında, yeni toplantının 17 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde, haberimiz güncellenecektir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku