BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, Büyük Mitinge Hazırlandı! ‘Adalet’ İçin Seslerini Duyuracak

İstanbul’da Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları için önemli bir buluşma günü yaklaşıyor. Emeklerinin karşılığını almak için mücadele eden mağdurlar, 18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan Büyük İstanbul Mitingi’nde bir araya gelecek.

Bu önemli etkinliğe davet eden mağdurlar, şu duyguları dile getirdi: “Biz fiilen çalışanlar, stajyer ve çıraklar olarak iş hayatına başladık ancak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Sigorta kartlarımızda ve E-Devlet sisteminde görünen işe başlangıç tarihlerimiz, maalesef emeklilik hesaplarında dikkate alınmıyor. Bu durum bize yanlış anlatıldı. Mağduriyetimizin giderilmesi için adım atılmasını talep ediyoruz.”

Mağdurların ifadeleriyle, Milli Piyango talihlisi gibi anlatılan SSK kartlarının amortisini dahi alamadıkları vurgulanıyor. Mağduriyetin çözüme kavuşmasıyla devletin bütçesinin aslında halkın bütçesi olduğu ve bu bütçenin vatandaşların refahını hedeflemesi gerektiği vurgulanıyor. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, 3308 Sayılı Yasa Kaynaklı Mağduriyete son verilmesi çağrısında bulunuyor.

18 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan mitingde, çocuk yaşlarda çalışmış ve mağdur duruma düşmüş sigortalıların sesi duyurulacak. Gazi Meclisinin yoğun bir dönemde olduğu düşünülerek, mağduriyetin giderilmesi için bir yasa çıkarılmasına olan inanç dile getiriliyor.

Miting öncesinde mağdurların mücadelesi medya ve sosyal medyada da yankı buluyor. İstanbul Kartal’dan başlayacak olan mitinge tüm mağdur kardeşlerin ve basın mensuplarının davetli olduğu belirtiliyor. Çocuk yaşlarda emek veren ve haklarını arayan mağdurların sesi, bu önemli buluşmada yükselecek ve talepleri tüm ülkeye duyurulacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku