BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Staj ve Çıraklık Sigortasıyla Erken Emeklilik: Yeni Fırsatlar Kapıda!

Yıllardır erken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için umut verici bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde birçok EYT’li emekli olurken, staj ve çıraklık sigortası nedeniyle emekli olamayan birçok vatandaş için yeni bir perspektif ortaya çıktı. Artık 45, 46 ve 47 yaşlarında emekli olma şansı doğuyor.

Staj ve Çıraklık Sigortasıyla Erken Emeklilik İmkanı:

Avukatlar, sigortalı olmaksızın ilk 6 ay mahkemelerde, kalan 6 ay da avukat yanında olmak üzere toplam 1 yıllık staj sürelerini gösteren onaylı baro belgesi ve borçlanma talep dilekçesi ile kuruma başvuran vatandaşlar, bu süreleri borçlanabiliyor. Bu önemli düzenleme, çalışanlara erken emeklilik kapılarını aralıyor.

Staj ve Çıraklık Süreleri Borçlanabilir:

Vatandaşlar, 1 yıllık sürenin tamamını borçlanmak zorunda değiller. İhtiyaç kadar borçlanma yapılabiliyor. Ayrıca, staj yapan anneler için de bir ayrıcalık bulunuyor. Eğer staj veya çıraklık sonrasında dünyaya gelen çocukları varsa, bu süreleri borçlanarak avantaj elde edebiliyorlar.

Mahkeme Kararının Uygulanmaması ve Doğumlar:

Mahkeme kararlarının SGK tarafından uygulanmaması durumunda, doğumlar borçlanılabiliyor. Ayrıca, staj veya çıraklık ile sigortalı çalışmaya başlanılan süre arasında doğumlar yaşandıysa, bunlar borçlanıldığında sigorta başlangıcı geri çekilebiliyor.

Yıpranma Payı ve Erken Emeklilik:

“Fiili hizmet süresi zammı” olarak bilinen yıpranma payı, ağır iş koşullarında çalışanları desteklemek üzere uygulanıyor. Her 360 günlük çalışma karşılığında ek günler kazanılarak, bu ilave hizmet süresi en fazla 5 yıl olabiliyor. Bu süre, emeklilik için gereken yaş şartından düşülerek erken emeklilik imkanı sağlıyor.

Bu avantajdan yararlanabilmek için işçi veya memur statüsünde çalışanların yanı sıra SGK tarafından belirlenen 45 farklı meslek grubunda çalışanlar da bu haktan faydalanabiliyor. Bu yeni düzenlemeler, erken emeklilik düşünenler için yeni bir fırsat kapısını aralıyor ve milyonlarca vatandaşın emeklilik hayalini bir adım daha gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku