BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TBMM’ye Sunulan Teklifle Yeni Evlenecek Çiftlere Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi Geliyor!

Yeni evlenecek çiftlere müjdeli haber geldi! Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ile faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi verilecek. Bu kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak planlanıyor. İşte merakla beklenen evlilik kredisi başvuru tarihleri, şartları ve detaylar.

Evlilik Kredisi Başvuru Tarihleri ve Şartları:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi için yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Krediye başvuru yapacak genç çiftlerin, belirli kriterlere uymaları gerekecek. Bu kriterler arasında gelir durumu ve 18-27 yaş aralığı bulunmaktadır. Ayrıca, bu destekten faydalanmak isteyenlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı’na katılım göstermeleri bekleniyor.

Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar:

Bakan Göktaş, yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, çalışmaların tamamlandığını ve meclise sunulacağını belirtti. Meclis tarafından görüşülmesi sonrasında, önümüzdeki günlerde hayata geçmesi beklenen bu destek programıyla genç çiftlere ekonomik bir destek sağlanacak.

Hangi İllerde Geçerli Olacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, pilot illerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu ifade etti. Kanun teklifinde deprem bölgesine özel bir yaş sınırlaması olmadığını ve fonun projeye göre değerlendirme yapılacağını duyurdu.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Evlilik kredisi başvuruları dijital olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilan edilecek. Başvuru yapmak isteyen gençlerin şartları ilan edilecek, kriterlere uyan herkes, 150 bin TL faizsiz kredi fırsatından yararlanabilecek.

Beklenen Tarih:

Kabine sonrasında gazetecilere yapılan açıklamada, Bakan Göktaş, meclise önümüzdeki günlerde sunulacağını ve yeni yıldan önce hayata geçmesini beklediklerini belirtti. Bu doğrultuda, evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisinin aralık ayı civarında verilmesi bekleniyor.

Bakan Göktaş’tan Açıklama:

Bakan Göktaş, yeni evlenecek gençlere sağlanacak kredi imkanıyla ilgili olarak, “Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclis’in tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır.” ifadelerini kullandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku