BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Tekrar Deprem Oldu! Bu sefer Hatay Sallandı! Kaç kişi hayatını kaybetti?

Kahramanmaraş’ta Pazar günü saat 04 te meydana gelen deprem den sonra aynı bölgede başka bir deprem daha oldu. Kahramanmaraş’ta medyana gelen deprem 10 ili etkilemiş ve binlerce bina yıkıldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu olayda 40 binden fazla vatandaşlarımızı kaybettik ve binlerce insanın yaralanmasına neden olmuştu.

Tüm dünya seferber olmuş ve yardıma gelmişlerdi. Türkiye, ortak yayın yaparak 115 Milyar TL toplayarak depremzedelerin yaralarını hafifletmeye çalıştılar. Depremden günler geçtikten sonra aynı bölgede başka bir deprem daha meydana geldi. Akşam 20:04 te meydana gelen önce 6.4’lük bir depremden sonra hemen ardından başka bir deprem daha takip etti.

İkinci deprem ise 5.8 şiddetinde bir deprem daha oldu. Depremden sonra yıkılmak üzere olan evler yıkıldı ve hasarlı binalar da ortaya çıktı.

Can Kaybı Oldu mu?

Hatay’da meydana gelen önce 6.4 sonra 5.8 şiddetinde 2 deprem meydana geldi. Bu deprem Kahramanmaraş’ta olan depremden sonra yine en yıkıcı depremlerden biri oldu. Fakat yardım ekipleri ve Afad hemen olaya müdahale ederek yıkılan evlerden insanları kurtarmaya çalıştılar fakat en son açıklamalara göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 294 olduğu söylendi. Bu iki depremden en kötü etkilenen Hatay ili oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku