BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Tesla, Almanya Fabrikasında Uygun Fiyatlı Yeni Model Üretimine Hazırlanıyor

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, Almanya’daki fabrikasında yeni bir model üretimine hazırlanıyor. Elon Musk’ün daha önce duyurduğu üzere, yeni modelin daha uygun fiyatlı ve yüksek hacimli olması planlanıyor.

Yeni Modelin Fiyatı ve Özellikleri:

Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni modelin fiyatının 25 bin euro (yaklaşık 760 bin lira) civarında olması bekleniyor. Bu, mevcut Tesla modelleri olan Model 3 ve Model Y’den daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenek sunacak.

Ancak, yeni modelin üretim tarihi henüz belirsizliğini koruyor. Tesla, Almanya’daki fabrikasının üretim kapasitesini artırmaya yönelik planları doğrultusunda, yeni modelin 2024 yılından itibaren üretime geçebileceği tahmin ediliyor.

Tesla’nın İşçilerine Yapılan Zam:

Tesla, Almanya’daki fabrikasında çalışan 11 bin işçisine Kasım ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 4’lük ücret zammı yapacağını duyurdu. Bu zam, sendikaların Tesla’nın Almanya’daki işçilerine yönelik ücret politikasını eleştirmesi üzerine gerçekleşti.

Daha önce Aralık ayında enflasyonu dengelemek için yapılan 1500 euro ikramiye ve Şubat ayındaki 2500 euro’luk ücret artışlarıyla birlikte, Tesla’nın Almanya’daki işçilerinin ortalama maaşı 4 bin avroya yükselecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku