BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Futbolunda Yeni Dönem: Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda yeni bir döneme geçileceğini duyurarak, önümüzdeki sezon yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılacağını açıkladı. Bu sistemde, maç esnasında oyuncuların vücutlarında bulunan 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar hızlı bir şekilde verilecek.

Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, “Yarı otomatik ofsayt sistemi için yıllık maliyeti 2 milyon euro ve 4 yıllık bir sözleşme talep ediyorlar. Görüşmeler belirli bir noktaya geldi. İnşallah önümüzdeki sezon yarı otomatik ofsayt sistemiyle geçmiş olacağız” dedi.

Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarında bulunan 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar hızlı bir şekilde verilebilecek. Stadyumda yerleştirilmiş 12 özel kamera, oyuncuların bir saniye içindeki 50 hareketini kaydetme imkanı sağlayacak.

Yeni sistemde FIFA, tartışmalı ofsayt pozisyonlarının eş zamanlı olarak yayıncılarla paylaşılacağını garanti ediyor. Ayrıca pozisyonun neden ofsayt olduğu, tartışmaların önüne geçmesi ve daha iyi anlaşılması için stat ekranına yansıtılacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku