BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Torba Yasa görüşmelerine EYT ve staj damgası

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba Yasa Teklifi, memur ve emekli maaşlarına ilişkin zam düzenlemeleri gibi konuları da içermektedir. Görüşmeler sırasında muhalefet, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), stajyerler, tescil mağdurları ve kademeli emeklilik gibi çözüm bekleyen sorunları gündeme getirdi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, torba yasada bu konuların yer almadığını ifade ederek iktidarı milleti kandırmakla suçladı. Ağbaba, stajyerler, EYT mağdurları, BAĞ-KUR tescil mağdurları, kademeli emeklilik mağdurları, kamu mühendisleri, usta öğreticiler, TRT’de özel hukuk hükümlerine tabi personel ve 2020 KPSS mağdurlarının bu yasada yer almadığını belirtti. Ağbaba, torba yasada millete yönelik gizli kazıklar olduğunu iddia etti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer de konuşmasında aynı konulara değindi. Stajyerler ve çırakların işe başladığı gün emeklilik sürecinin başlaması gerektiğini, BAĞ-KUR prim eşitlemesinin yapılması gerektiğini, 2000 yılında adil kademeli emeklilik hakkının verilmesi gerektiğini ve EYT mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Milletvekili Nilgün Ök ise eleştirilere yanıt vererek Meclis’in EYT sorununu çözdüğünü ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade etti. Ök, AK Parti hükümetlerinin milleti kandırmadığını ve bugüne kadar bunu kanıtladıklarını ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku