BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TÜRK-İŞ, 2024 Asgari Ücret Zam Teklifini Açıkladı: İşçilerin Beklentisinin Altında Olmayacak!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2024 yılı asgari ücret zam teklifi belirlendi. Milyonlarca işçiyi ve çalışanı ilgilendiren bu açıklama, asgari ücretli çalışanların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın daha önce duyurduğu resmi tarihe göre, asgari ücret zam pazarlığı için belirlenen komisyon toplantısı 1 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bu önemli toplantı öncesinde TÜRK-İŞ, asgari ücret zam teklifini açıklayarak işçilerin beklentilerini ortaya koydu.

TÜRK-İŞ’in 2024 Ocak Asgari Ücret Zam Teklifi, açlık sınırı ve yoksulluk sınırı araştırmasına dayanılarak belirlendi. Kasım 2023 dönemine ait açıklanan verilere göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme maliyetini ifade eden açlık sınırı 14 bin 25 TL olarak hesaplandı. Aynı dönemde, gıda harcaması, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu diğer aylık harcamaların toplamını ifade eden yoksulluk sınırı ise 45 bin 687 TL oldu. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise aylık 18 bin 240 TL’ye yükseldi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, daha önce yaptığı açıklamada açlık sınırının kendileri için kırmızı çizgi olduğunu ve bu tutarın altında bir rakama asla onay vermeyeceklerini belirtmişti. Bu çerçevede, 2024 asgari ücret zammının 14 bin 25 TL olarak belirleneceği öngörülüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku