BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TÜRK-İŞ, “Asgari Ücret Teklifi Netleşti” İddialarına Yalanlama Getirdi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” şeklindeki açıklamaları üzerine çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek bir yalanlama açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ’in Genel Kurulu’nda yapılan açıklamada, Genel Başkan Atalay’ın Asgari Ücret ile ilgili özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda sorulan Açlık Sınırı ile ilgili soru üzerine sarf ettiği sözlerin, kamuoyunda yanlış anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, asgari ücretin belirlenmesine dair herhangi bir taban fiyatın şu aşamada netleşmediği ve bu konudaki resmi açıklamaların komisyon toplantılarının ardından yapılacağı vurgulandı.

Genel Başkan Atalay’ın sözleri, asgari ücretin belirlenmesi sürecindeki pazarlık ve müzakerelerin halen devam ettiği ve somut bir taban fiyatın belirlenmesinin komisyon toplantıları sonrasında gerçekleşeceği yönündeydi. Açıklamada, sendikanın resmi görüşünün komisyon toplantıları sonucunda ortaya çıkacağı ve bu aşamada yapılan haberlerin spekülasyon olduğu vurgulandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku