BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümü Töreni: Anıtkabir’de Özel Kutlama

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, Türkiye’nin manevi ve tarihi simgesi olan Anıtkabir, özel bir tören ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen resmi devlet töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü coşkuyla karşıladı.

Törene, Türkiye’nin siyasi ve yargı temsilcileri, askeri erkân, bakanlar ve birçok siyasi parti lideri katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’in Aslanlı Yol’u boyunca yürüyerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelindi. Burada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okundu.

Anıtkabir’de Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, duygusal bir anla Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Atatürk’ümüz; Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘En büyük eserim’ dediğiniz 100’üncü yıl dönümüne erişmenin haklı gururunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bu önemli döneme ulaşırken, sizi, silah arkadaşlarınızı, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, 21 yıldır sürdürdüğümüz hizmet döneminde en iyi şekilde korumak için elimizden geleni yaptık. Türkiye’yi tarihinde eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturan bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımızla ve milletimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ adı altında taçlandırmaya kararlıyız. Cumhuriyetimiz güvenli ellere emanet, bu bilinç ve kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Ruhunuz şad, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Anıtkabir’deki resmi törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. Bu özel ve anlamlı günde, Türkiye’nin birlik ve beraberlik ruhu, Cumhuriyet’in değerlerine olan bağlılığı ve geleceğe olan inancı bir kez daha vurgulandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku