BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Türkiye Genelinde Milletvekili Genel Seçim Sonuçları Açıklandı!

14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen milletvekili genel seçimlerinde ilk sonuçlar açıklanmaya başladı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre sandıkların %93,2’si açıldı ve seçim sonuçları yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Cumhur İttifakı’nın önde gelen partilerinden olan AK Parti, açıklanan sonuçlara göre %35,58 oy oranıyla seçimlerde birinci sırayı elde etti. Cumhur İttifakı’nın diğer bir bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise %10,24 oy oranıyla seçimlerde üçüncü sırayı aldı.

Millet İttifakı’nın önde gelen partilerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), %25,08 oy oranıyla seçimlerde ikinci sıraya yerleşti. İYİ Parti ise %9,90 oy oranıyla dördüncü sıraya yerleşti. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayı olan Yeşil-Sol Partisi ise %8,73 oy oranıyla seçimlerde beşinci sıraya yerleşti.

Milletvekili genel seçimlerinde barajı geçmeyi başaran diğer siyasi partiler de bulunuyor. Yeniden Refah Partisi (YRF) %2,85 oy oranıyla seçimlerde altıncı sıraya yerleşirken, Zafer Partisi %2,06 oy oranıyla yedinci sıraya yerleşti. Büyük Birlik Partisi (BBP) ise %1,01 oy oranıyla seçimlerde sekizinci sıraya yerleşti.

Ancak, seçim sonuçları henüz kesinleşmemiş durumda ve resmi sonuçların açıklanmasıyla birlikte bu durum değişebilir. Bu sonuçlar Türkiye’deki siyasi atmosferde ve ülke gündeminde önemli bir yer tutacak ve seçim sonuçlarının yansımaları uzun süre konuşulmaya devam edecektir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku