BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

TÜVTÜRK, 3 Yıldan Eski Araç Sahiplerine Çağrıda Bulundu

Türkiye’de yaklaşık 25 milyon araç bulunmakta ve bu araçların düzenli olarak muayeneleri zorunlu. TÜVTÜRK, muayene sürecini daha hızlı ve kolay hale getirmek için seyyar istasyonlarını devreye aldı.

Seyyar istasyonlar, randevu alarak muayene yaptırmak isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Bu istasyonlar, 3 yıldan eski olan araçlar için hizmet veriyor.

TÜVTÜRK, 3 yıldan eski araç sahiplerine özel bir çağrıda bulundu, onları muayenelerini yaptırmaları konusunda bilgilendirdi. Bu çağrının temel amacı, araçların güvenliğini ve çevre dostu olmalarını sağlamak.

Seyyar İstasyonların Sağladığı Avantajlar ve İşlem Kapasitesi

Bu seyyar istasyonlar, Türkiye’nin 77 ilinde hizmet vermekte ancak randevu sistemiyle çalışıyor. Bu sistem aracılığıyla işlemler daha düzenli ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor.

Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılırken, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.

Egzoz gazı emisyon ölçümü ise yalnızca sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştiriliyor. Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabiliyor.

Nasıl Randevu Alınır?

Araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek seyyar istasyonların hangi illerde ve ilçelerde hizmet verdiğini öğrenebilirler. Aynı zamanda randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilirler.

Seyyar İstasyonların Avantajları ve Önemi

Seyyar istasyonlar, araç sahiplerine trafiğe çıkmadan önce araçlarını muayeneye götürme kolaylığı sağlıyor. Bu uygulama, araçların güvenli ve çevre dostu olmasını hedeflerken muayene sürecinin sıkıntılarını azaltıyor.

TÜVTÜRK’ün bu girişimi, araç muayenelerini daha erişilebilir ve hızlı hale getirirken vatandaşlara büyük bir pratiklik sağlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku