BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ülke Genelinde Eğitime Ara Verdi! Okullar Ne Zaman Başlayacak?

Kahramanmaraşta 7.7’lik depremin meydana gelmesinden sonra ülkede milli yas ilan edildi. Her geçen saatlerde artçı depremler devam etmekte. Bu depremlerin artmasından dolayı evlerde yıkılmaya devam ediyor. Ülkede Milli Yas ilan edildi. Daha önce görülmeyen bu denli olay 10 ili çok kötü etkiledi.

Depremlerin yaşandığı ve çevresinde olan şehirlerde Üniversitelerde ara verildi. Toplam 22 Üniversitelerde eğitime ara verildi. Depremden dolayı ölüm sayısı 2 bin 379 kişi hayatını kaybetti. Toplamda 13 bin kişi ise yaralandı. Ülkede bu depremlerden dolayı yas ilan edildi ve okullara ara verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve öğretime 1 haftalık ara verdiğini açıkladı. Okullar 13 Şubat’a kadar ara verildi. Kahramanmaraş ve yakın çevresindeki illerde hissedilen depremde henüz artçı depremler devam etmekte. Depremden etkilenen vatandaşlara destek için kampanya başlatıldı.

Fuat Oktay’ın yaptığı yeni açıklamaya göre ölen vatandaşlarımızın sayısı 2 bin 379 kişiye ulaştı. Enkazdan kurtarılan kişi sayısı ise 7 bin 840 olarak açıklandı. Fuat Oktay’ın yeni açıklaması bunlar oldu. Türkiye’ye Japonya’dan da yardım ekibi gönderildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku