BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ülkede Milli Yas İlan Edildi! Depremde Kaç Kişi Vefat Etti? Bayraklar Yarıya İndi!

Pazartesi 04.00 te başlayan deprem 10 ile yansıdı ve çoğu ilçede göçükler meydana geldi. Türkiye’de bugüne kadar yaşanmış en büyük felaketlerden biri oldu. Kahramanmaraşta 7.7 olan depremde ülke genelinde yas ilan edildi. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem ile ilgili açıklama yapmıştı. Ardından ölüm sayısını açıklamıştı fakat akşama doğru vefat sayısı daha da arttı.

Depremden dolayı Ülkede okullara 13 Şubat’a kadar eğitime ara verildi. Depremden sonra yıkılan evlerin sayısı giderek daha çok arttı. Şu ana kadar 6 Binden fazla ev yıkılmış.

Ülkemizde yas ilan edildi ve ardından 22 ilde Üniversitelere ara verildi. Depremden etkilenen şehirlerde Üniversitelerde ara verildi.

Deprem anından itibaren 2 bin 316 Kişi hayatını kaybetti. Depremden sonra 13 binden fazla kişi ise yaralandı. Türkiye ye yardım desteği yurt dışından da gelmeye başladı. Azerbaycan dan yardım ekipleri geldi. Beyaz Saray’ın yaptığı açıklamada Türkiye ye 2 gruptan oluşan yardım ekibi göndereceklerini açıkladılar.

Bir çok müttefik ülkelerden ve komşu ülkelerden de Başsağlığı mesajları geldi. Japonya devleti ülkemize yardım amaçlı deprem ekibi yolladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku