BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Valilikler karar aldı: Okullar tatil

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve yüzbinlerce can kaybına sebep olan depremin birinci yıl dönümünde, depremin etkilediği şehirler başta olmak üzere tüm ülkede anma törenleri ve etkinlikler düzenliyor. Bu anlamlı günle ilgili vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ise 6 Şubat’ın resmi tatil olup olmadığı. İşte detaylar:

6 ŞUBAT RESMİ TATİL Mİ?

Hatay Valiliği, Adıyaman ve Kahramanmaraş Valilikleri, 6 Şubat 2024 tarihini “Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu” başlığıyla resmi tatil ilan etti. Bu nedenle, söz konusu illerdeki okullar tatil edilecek ve kamu kurumları ile özel sektör işyerlerinde de tatil uygulanacak.

Ancak, diğer illerde resmi tatil ilan edilmediği için 6 Şubat Salı günü normal çalışma düzenine devam edilecek.

6 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ?

Eğer 6 Şubat resmi tatil ilan edilirse, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullar tatil edilecek. Ancak, resmi tatil ilan edilmezse, okulların tatil olup olmayacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Şu ana kadar Hatay dışında başka illerde tatil açıklaması yapılmadığı için diğer illerdeki okulların normal çalışma düzenine devam edeceği belirtiliyor.

HATAY’DA OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

Hatay Valiliği, 6 Şubat 2023 depreminin yıl dönümü nedeniyle 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte Hatay’daki okullar, depremde hayatını kaybedenleri anma etkinlikleri kapsamında tatil edilmiş oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA OKULLAR TATİL Mİ?

Kahramanmaraş’ta okullar, 6 Şubat 2023 depreminin yıl dönümü nedeniyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deprem anma etkinlikleri ve trafik yoğunluğu nedeniyle 6 Şubat 2024 tarihinde eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

6 Şubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla düzenlenecek törenler, anma etkinlikleri ve özel yayınlar ile Türkiye, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde bir kez daha bir araya gelerek bu acı olayı hatırlayacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku