BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Vedat Işıkhan’dan Emeklilere Sevindirici Haber: Maaşlarda Artış ve Yeni Düzenlemeler Geliyor

Son dakika haberine göre, Türkiye’nin yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, göreve hızlı bir şekilde başlayacak ve emeklilik sisteminde değişiklikler yapılacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın öncelikli konuları arasında emeklilerin ve memurların maaş zamları bulunmaktadır. Haziran ayıyla birlikte emeklilerin maaş artışı süreci başlayacak ve Meclis’ten çıkacak düzenlemelerle seyyanen artışlar, taban maaş zamları ve refah payı artışları gerçekleştirilecektir.

Haziran ayı itibarıyla 7.500 TL’nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen artışlar söz konusu olacak. Bu artışlar, maaş miktarına göre belirlenecek ve emeklilerin refah düzeyini artıracak.

Benzer bir şekilde, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceği ve emekli memurların da benzer artışlardan faydalanacağı açıklandı.

Tüm Emekliler, Kurban Bayramı Öncesinde İkinci Bayram İkramiyesini Alacak

Ayrıca Haziran ayında ikramiyelerle ilgili bir gelişme yaşanacak. Tüm emekliler, Kurban Bayramı öncesinde ikinci bayram ikramiyesini alacak. İkramiyelerin 1.100 TL’den 2.000 TL’ye çıkarılması öngörülüyor. Yeni bir artışla, 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor.

Temmuz ayıyla birlikte enflasyon artışları ve refah payı düşüncesiyle birlikte EYT’li emeklilerle birlikte 16 milyon emekli için artışlar gündeme gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 6 aylık enflasyon oranında zam alacak ve refah payı da eklenerek artış oranı yüzde 30’u geçebilir.

Memur Emeklileri İçin de Refah Payıyla Birlikte Yüzde 30’un Üzerinde Artış

Memurlar ve memur emeklileri de Temmuz ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 6 zam alacak ve Ocak ayından bu yana enflasyon farkı da eklenecek. Ayrıca memur emeklileri için de refah payıyla birlikte yüzde 30’un üzerinde bir artış beklenmektedir.

Bu artışlardan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında başvuruda bulunan EYT’liler de yararlanacak. Yapılan tüm artışlar, vefat eden emeklilerin dul ve yetim maaşı alan yakınlarına da aynı oranda uygulanacak.

Ayrıca yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve evde bakım parası alanlar da memurlara yapılan zam oranında artış alacaklar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku