BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yeni Bakan Vedat Işıkhan 2000 Sonrası SGK’lıların haklarını verecek mi?

Seçimden önce emekli olmayı bekleyen 2000 Sonrası SGK’lıların umudu yeni gelen bakanda. 2000 Sonrası SGK’lılar eski bakan Vedat Bilgi’nin yerine gelen Vedat Işıkhan’dan müjdeli bir haber bekliyor.

Peki yeni Bakan Vedat Işıkhan 2000 Sonrası SGK’lıların haklarını verecek mi?

Bilindiği üzere seçimlerden önce kesenin ağzını açan iktidar, EYT düzenlemesini Meclis’e geçirmişti. Ancak bir gün ile EYT’yi kaçıran ya da ilk işe giriş tarihi 2000 sonrası olanlar da kendilerinin haksızlığa uğradığını belirterek özellikle sosyal medya üzerinden örgütleniyor.

2000 sonrası SGK’lılar ile ilgili seçimden önce hükümet kanadında çeşitli açıklamalar yapılmış ama henüz net bir karar çıkmış değil. Bu konuda eski bakan Vedat Bilgin’e sitemli olan 2000 Sonrası SGK’lılar yeni bakan Vedat Işıkhan’a taleplerini iletmeye hazırlanıyor.

Peki Prof. Dr. Vedat Işıkhan Kimdir?

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 1966 Mardin doğumludur. İlk eğitim hayatını İzmir’de tamamladıktan sonra Yükseköğretim hayatını Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde devam ettirmiştir. 3 Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde bilim uzmanlığını tamamladıktan sonra 5 yıl süren Doktora’sını tamamlamıştır. Daha sonra….. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili’ne Atandı.

2000 Sonrası SGK’lılar gündemde olacak

Işıkhan, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başına geçti. Önünde oldukça zor görevler olan Başkan Işıkhan’ın ana gündem maddelerinden birisinin de 2000 Sonrası SGK’lıların durumu olacağı belirtiliyor.

Çözüm mümkün mü?

EYT’liler haklarını yıllar sonra büyük bir mücadele ile aldıklarını göz önünde bulundurursak, önüzmdeki seçiminde çok önemli olacağını ve 2000 Sonrası SGK’lıların da haklarına kavuşmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Yeni bakanın toplumda var olan mağduriyetleri görmezden gelmeyeceğini biliyoruz. Zaten ekonomik kriz ile boğuşan toplumun daha fazla sorun kaldıramayacağı ortada. En azından 2000 Sonrası SGK’lılarında ekonomik olarak rahat edebileceği bir dönemin yakın olduğunu görebiliriz. Bakan Vedat Işıkhan’ın bu sorunu çözmekten başka bir alternatifi yok.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku