BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yeni Bakan Vedat Işıkhan, Staj Mağdurlarına Haklarını Verecek mi?

Seçimlerden önce emekli olmayı bekleyen “Staj Mağdurları” yeni bakanlarından umutlu. Vedat Işıkhan’ın Vedat Bilgin’in yerine geçmesiyle, Staj Mağdurları haklarının verilmesi konusunda bir müjde bekliyor.

Seçimlerden önce iktidar tarafından EYT düzenlemesi Meclis’e sunulmuştu. Ancak, EYT hakkından faydalanma şartlarını karşılayamayan veya ilk işe giriş tarihi Staj Mağduru kişiler de kendilerini haksızlıkla karşı karşıya kaldığını dile getirerek özellikle sosyal medya üzerinden örgütleniyor.

Seçimler öncesinde hükümet kanadında, Staj Mağdurlarıyla ilgili çeşitli açıklamalar yapılmış olsa da henüz net bir karar çıkmamış durumda. Staj Mağdurları, eski bakan Vedat Bilgin’e tepkili olup, yeni bakan Vedat Işıkhan’a taleplerini iletmeye hazırlanıyor.

Vedat Işıkhan Kimdir?

Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 1966 doğumlu olan Işıkhan, İzmir’de ilk eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde yükseköğrenimine devam etmiştir. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde bilim uzmanlığını tamamladıktan sonra doktora derecesini alarak akademik kariyerine devam etmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili olarak da atanmıştır.

Staj Mağdurları Gündemde Olacak

Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirildi. Zorlu görevlerle karşı karşıya olan Işıkhan’ın gündem maddelerinden birinin de Staj Mağdurları durumu olduğu belirtiliyor.

EYT’lilerin haklarını yıllar süren büyük bir mücadele sonucunda elde ettiklerini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki seçimlerin ve Staj Mağdurları da haklarına kavuşmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Yeni bakanın toplumdaki mağduriyetleri görmezden gelmeyeceğini biliyoruz. Ekonomik krizle mücadele eden bir toplumun daha fazla sorunu kaldıramayacağı açıktır. En azından Staj Mağdurların ekonomik olarak daha iyi bir döneme girebileceğini görebiliriz. Bakan Vedat Işıkhan’ın bu sorunu çözmekten başka bir alternatifi yoktur.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku