BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yeni Emeklilik Hamlesi: Kademeli Emeklilik Düzenlemesi Geliyor!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti, emeklilere yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Hükümet, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununa çözüm getirmek amacıyla Kademeli Emeklilik Düzenlemesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Son detaylar, 2.3 milyon kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle ilgili olarak paylaşıldı.

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis’ten geçen ve 8 Eylül 1999 tarihini milat kabul eden EYT düzenlemesi ile emeklilik kapısı 2.3 milyon kişiye açılmıştı. Ancak, bu tarihten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişi bulunanlar, emeklilik için uzun yıllar beklemek zorunda kaldılar. Şimdi ise AK Parti, EYT’den yararlanamayanlara umut olacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

A Para’nın finans haberlerini paylaştığı kanal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından yürütülen çalışmanın detaylarını paylaştı:

  • Bakanlık Harekete Geçti: Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, belirlenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecekler.
  • Kademeli Emeklilik Şartları: 9 Eylül 1999 tarihi sonrasında SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için ise 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacak.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, emeklilik hayali kuran ve EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar için umutlu bir gelecek öngörülüyor. AK Parti’nin bu adımı, emeklilik konusundaki beklentilere cevap niteliğinde görülüyor ve yerel seçim atmosferine önemli bir katkı sağlıyor.

Tepki Göster
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku