BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

YKS Giriş Belgeleri ve Sınav Yerleri Öğrenme Rehberi | ÖSYM 2023

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım devam ederken, adayların sınav giriş belgelerine erişim imkanı sağladı. Bu belgelerle birlikte adaylar, sınava girecekleri okulları ve sınav yerlerini öğrenebildiler. TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere iki oturumdan oluşan YKS, öğrencilerin başarılarını ölçmeyi amaçlıyor. İşte YKS giriş belgesi sorgulama, TYT, AYT, YDT giriş belgesi ÖSYM ve YKS sınav giriş yeri öğrenme konularıyla ilgili detaylar:

YKS Giriş Belgesi Sorgulama 2023 | TYT, AYT, YDT Giriş Belgeleri

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için adaylar tarafından büyük bir heyecanla beklenen sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS’ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurdu. ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanan belgelere, adaylar TC Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden ulaşabilecekler.

ÖSYM Şifresi Nasıl Yenilenir?

ÖSYM adaylarının şifrelerini kaybetmeleri veya unutmaları durumunda, https://ais.osym.gov.tr adresinden ücretsiz olarak yeni şifrelerini alabilirler. Bunun için belirtilen internet adresine girerek “Şifremi Unuttum” alanını seçmeleri ve kendilerine yöneltilen soruları doğru bir şekilde cevaplamaları gerekmektedir. Şifre yenileme işlemi sırasında verilen cevaplar, daha önce sistemde yapılan şifre değişikliği esnasında verilen bilgilerle aynı olmalıdır. Böylece adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri sayfasına girerek şifrelerini güncelleyebilir veya değiştirebilirler.

YKS Sınav Giriş Yeri Öğrenme İşlemi

ÖSYM, adayların sınav giriş yerlerini 31 Mayıs Çarşamba günü erişime açtı. Adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınav yerlerini öğrenebilirler. Bu bilgileri edinemedikleri veya şifrelerini unuttukları durumda, adaylar ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanları veya pasaportlarıyla birlikte şahsen başvurarak yeni şifrelerini edinebilirler. Ancak bu durumda, belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

YKS’ye Kaç Kişi Girecek?

YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 335 bin 786 aday başvurdu. Bu rakamlar, 2022 yılındaki başvuru sayılarıyla kıyaslandığında TYT için artış gösterdiğini, AYT ve YDT için ise azalış olduğunu göstermektedir.

YKS’nin yaklaşmasıyla birlikte adaylar, sınav giriş belgelerini sorgulama ve sınav yerlerini öğrenme konularında araştırmalar yapmaktadır. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerekli bilgilere erişim sağlayan adaylar, sınav öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak sınav sürecine daha iyi bir şekilde hazırlanma fırsatı bulmaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku