BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yükselme sınavı için ücret ne kadar?

Yükselme sınavına girecek olan öğretmenlerden ücret alınacak mı? Bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan önemli bir açıklama geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme ve unvan değişikliği için şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık kadrolarında toplamda 2,457 kontenjan belirlemiştir. Başvuru ve onay süreci 9 Mayıs ile 7 Haziran tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Görevde yükselme sınavına katılacak adaylar 9 Haziran tarihinde ilan edilmiştir. Başvuru kılavuzuna göre sınava girecek adayların başvuru ücretini ise 12 Haziran Pazartesi günü (bugün) yatırmaları gerekiyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitimi: Başvuru Süreci ve Detaylar

Ancak Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yeni bir karar aldıklarını duyurmuştur. Bakan Tekin, “Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran’a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu. Ancak bir karar aldık; şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek bütün arkadaşlarımıza şimdiden başarılılar diliyorum,” şeklinde açıklama yapmıştır.

Görevde yükselme sınavı 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku