BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Yurt Dışından Gelen Arama Kurtarma Kaç Kişi Oldu? Ne Kadar Destek Geldi?

Türkiye de en büyük felaketlerden biri yaşadı. Kahramanmaraş’ta 7.7’lik ardından 7.6 lık depremden 10 il etkiledi. Türkiye’de daha böyle birşey yaşanmamıştı. Deprem olduktan sonra yurt dışından yardım talepleri geldi. Komşu ülkelerden ve daha uzak ülkelerden de yardım için Türkiye’ye geldiler.

Depremden etkilenen 10 ilde Evler yıkıldı ve afad yetersiz kalmıştı. Ardından diğer ülkeler Türkiye’ye Arama kurtarma ekibi göndermek için anlaşma yapıldı. Yunanistan, Azerbaycan, Kore, Japonya gibi ülkelerden Arama kurtarma ekipleri destek için geldiler. 

Toplam kaç Arama kurtarma Geldi?

Yurt Dışından gelen ekipler Türkiye’ye destek için ekipler geldi. Türkiye’ye yardım için toplam 68 ülke yardım yolladı. Ülkeler zor durumda Türkiye’yi yalnız bırakmayan ülkeler toplam kaç kişi gönderildi? Dış işleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 68 farklı ülkeden ekip geldi.

Türkiye’ye gelen 68 farklı ülkelerden toplam 8 bin 619 kişi arama kurtarma ekipleri ile birlikte enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak için Afad yetkili kişilerle çalışıyorlar. Bu zor günde Türkiye’yi yalnız bırakmadılar ve çoğu Arap ülkeleri ise Türkiye’ye yardım için ülkede Tv’lerde bağış toplandı. 

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku