BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu: İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son Kabine Toplantısı kararlarına göre, emekli maaşlarına yapılan zamlar netlik kazandı. Daha önce emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 37.57 zam uygulanmıştı. Ancak gerçekleşen son Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zam yapılacağını açıkladı.

Bu son gelişme ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7,500 TL’den 10,000 TL’ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024’ten itibaren yüzde 42,6’ya yükseliyor.” ifadelerini kullanarak emeklilere müjdeli haber verdi.

Emeklilere Yapılan Zamların Detayları

  • SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek olarak yüzde 5 zam yapıldı.
  • Emekli zammı oranı yüzde 42,6 olarak belirlendi.
  • En düşük emekli maaşı 7,500 TL’den 10,000 TL’ye çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu artışların ülkede refah düzeyini yükseltmek adına yapıldığını belirterek, çalışanların ve emeklilerin refah seviyelerini korumaya yönelik çabalara devam edeceklerini ifade etti.

Emekli Maaşlarına Zam Ne Zaman Yatırılacak?

Zamlı emekli maaşları, tahsis numarasına göre belirlenen tarihlerde ödenecek. 4A (SSK) emekli maaşları 17 Ocak, Bağ-Kur emekli maaşları ise 25 Ocak’tan itibaren hesaplara yatırılacak. Emekli zam farklarının ise, maaş ödemelerinin ardından belirlenen tarihlerde hesaplara aktarılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ederek, emeklilere yönelik sosyal hakları genişletecek yeni hizmetlerin devreye alınacağını açıkladı. Bu hizmetlerin emeklilerin hayat kalitesini artırıcı nitelikte olduğunu vurgulayan Erdoğan, yapılan zamların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku