BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Zonguldak Ereğli’deki Maden Ocağında Göçük

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi’nde bugün meydana gelen maden ocağı göçüğü olayı, bölgedeki kurtarma ekiplerinin yoğun çabalarıyla takip ediliyor. Göçüğün nedeni ve etkileri henüz net bir şekilde belirlenemedi.

Göçüğün yaşandığı bölgede bulunan GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayın öğrenilmesinin hemen ardından olay yerine hareket ettiklerini ve şu an için elimize ulaşan net bir sayı veya bilgi olmadığını açıkladı. Yeşil, bölgedeki maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek, kaç kişinin göçük altında kaldığının tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Olayın hemen ardından AFAD, UMKE, sağlık ekipleri, polis ve TTK tahlisiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kurtarma çalışmaları titizlikle yürütülüyor ve göçük altında kalan işçilere ulaşmak için gece-gündüz demeden çaba sarf ediliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku