BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

81 Yaşında Nafaka İçin Cezaevine Girdi: “Cezaevinin En Yaşlısı Bendim”

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Zülfü Şirin, eski eşinin nafakasını ödemeyi unuttuğu gerekçesiyle tutuklandı. 5700 liralık nafakanın Erkekleri Koruma Derneği tarafından ödenmesi sonucu serbest kalan Zülfü Dede, içeride geçirdiği süreçten duygusal anılarla bahsederek yaşadıklarını paylaştı.

Zülfü Şirin, 1988 model bir otomobili 30 bin TL’ye alarak eski eşinin nafakasını ödemeyi unuttuğu için gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı. İleri yaşına rağmen hapishaneye girişte üzüntüden gözyaşı döken Zülfü Dede, cezaevindeki günlerini “Cezaevinin en yaşlısı bendim. Bir gün bile kalmak çok kötü. Nafakayı daha önce ödedim ancak yanlış yere gittiği için tutuklandım” şeklinde ifade etti.

Zülfü Şirin’in serbest kalmasında etkili olan Erkekleri Koruma Derneği, 5700 liralık nafakayı karşılayarak Zülfü Dede’nin özgürlüğünü sağladı. Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cezaevindeyken bir çok milletvekili arayıp bana moral verdi. Avustralya’da nafaka diye bir şey. Hala beni tehdit edip benimle uğraşıyorlar. Ben de karşı dava açacağım” dedi.

Zülfü Şirin’in öyküsü, Türkiye’deki nafaka sistemine ve yaşlı bireylerin karşılaştığı hukuki zorluklara dikkat çekiyor. Nafaka davalarının bazen dramatik sonuçlara yol açtığı ve bu tür durumların cinayetlere kadar gidebilecek riskleri barındırdığı belirtiliyor.

Zülfü Dede’nin yaşadığı hukuki sorunlar, aile hukuku ve nafaka sistemine yönelik eleştirilere de neden olmuş durumda.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku