BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Neom Şehri Nedir? Ne Zaman Tamamlanacak?

Neom şehri, Suudi Arabistan’ın kuzeybatısındaki Tabuk bölgesinde, Kızıldeniz’in kıyısında inşa edilmekte olan bir mega kent projesidir. Neom projesi, Suudi Arabistan’ın Petrol Prensliği Vizyonu 2030 çerçevesinde hayata geçirilmiştir. Proje, yaklaşık 26.500 km²’lik bir alana yayılmaktadır ve planlanan maliyeti yaklaşık 500 milyar dolar civarındadır. Neom, tamamen sürdürülebilir bir kent olacak şekilde tasarlanmıştır.

Proje, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir ekonomiye sahip olacak, otonom araçlar, insansız hava araçları ve yapay zeka gibi teknolojilerin kullanımı yaygınlaştırılacak ve şehirde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılayacak birçok hizmet sunulacaktır. Projenin tamamlanması için planlanan tarih 2030 yılıdır. Tamamlandığında, Neom şehri, dünyanın en büyük sürdürülebilir kentlerinden biri olacak ve Suudi Arabistan’ın ekonomisine ve turizmine önemli bir katkı sağlayacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku