BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sosyal Meydada Karşımıza Çıkan Boot Hesap Nedir?

Sosyal medyada özellikle de Twitter da çok yaygın olan bir durum olan boot hesaplar nedir? Boot hesaplar terimi, çevrimiçi ortamlarda yaygın olarak kullanılan bir terimdir ve kötü niyetli kullanıcıların spam veya diğer istenmeyen davranışlarını gerçekleştirmek için botları (otomatik yazılımları) kullanarak oluşturdukları sahte hesaplara atıfta bulunur. Boot hesaplar, genellikle birden fazla sosyal medya veya forum sitesinde sahte hesaplar oluşturarak, kötü amaçlı amaçları gerçekleştirmek için kullanılır.

Örneğin, bir bot hesabı, bir ürün veya hizmetin popülerliğini yapay olarak artırmak için sahte beğeniler, paylaşımlar veya yorumlar yapabilir. Boot hesaplar ayrıca, sahte haberleri yaymak, siyasi propagandayı desteklemek veya başkalarını kötülemek için kullanılabilir.

Boot hesapları, kötü amaçlı kullanımı nedeniyle genellikle sosyal medya ve forum siteleri tarafından tespit edilip engellenmeye çalışılır. Ayrıca, kullanıcılar da kendilerine karşı kötü niyetli davranışları önlemek için dikkatli olmalı ve tanımadıkları kişilerin mesajlarını veya isteklerini kabul etmekten kaçınmalıdırlar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku