BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

6 liderden 28 Mayıs için çok önemli karar

Tüm Türkiye 28 Mayıs yapılacak 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimini bekliyor. Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak seçimden kimin galip geleceği en merak edilen konu.

Bu önemli seçim öncesi CHP Genel Merkezinde kritik bir toplantı yapıldı. Millet İttifakını oluşturan, partilerin genel başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ev sahipliğinde hem geçtiğimiz pazar yapılan seçimin değerlendirmesini yaptı hem de 28 Mayıs’ta yapılacak yeni seçim öncesi atılacak adımları belirlediler.

CHP Genel Merkezi’nde saat 16.30’da başlayan 6’lı Masa toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Liderler, seçimin ikinci turunda izlenecek stratejileri tartışırken öncelikli olarak sandık güvenliği konusunu ele aldılar.

Toplantı sonucunda, tüm parti teşkilatının, ilçe ve il başkanlarının, belediye başkanlarının, parti meclisi üyelerinin, gençlik kollarının ve kadın kollarının seçim günü sahaya inerek hiçbir sandığı atlamayacakları şeklinde bir seferberlik kararı alındı.

Kılıçdaoğlu’nun attığı twit rekor kırdı

Ayrıca, toplantıda vurgulanan bir konu ise Cumhur İttifakı’nın seçim süresince yürüttüğü terörle ittifak tezinin toplumun geniş kesimlerinde etkili olduğuydu. Bu nedenle, seçimin ikinci turunda seçmenin endişelerini gidermek amacıyla milliyetçi bir çizgide söylem geliştirilmesine karar verildi.

Liderler, seçim akşamı sahada olacaklarını vurguladılar, ancak 28 Mayıs tarihine kadar yoğun mitinglerin yapılmayacağı belirtildi. Bunun yerine liderler, sosyal medya hesapları üzerinden mesajlara ağırlık verecekler ve televizyon kanallarında programlara katılacaklar.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku