BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ankara’daki MKE Fabrikasında Patlama: 5 işçi hayatını kaybetti!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda meydana gelen patlama sonrası yangın, acı bir olayın yaşandığına işaret etti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, patlama sonucunda 5 işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, patlamayla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den bilgi aldı ve tahkikatın başlatılması talimatını verdi. Ankara Valisi Vasip Şahin ise yaptığı açıklamada, patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşüncesinin ilk değerlendirmelerde olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’ndaki dinamit mikser atölyesinde, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. İşçilerin üretime hazırlık yaptığı sırada gerçekleşen bu patlama sonucunda fabrikadan dumanlar yükseldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, olayın ardından yazılı bir açıklama yaparak, MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, adli ve idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

2 Cumhuriyet Savcısı Görevlendirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili olarak 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, olayın detaylı bir şekilde inceleneceği ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Bu acı olayda hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dileyen başsavcı, ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Olay, Türkiye’nin endüstri sektöründe güvenlik ve iş sağlığı önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. İş kazalarının önlenmesi ve işçi güvenliğinin sağlanması için daha fazla çaba harcanması gerektiği vurgulandı.

Bu acı olay, kamuoyunda derin üzüntü ve endişe yaratırken, olayın nedenleri ve sorumlularıyla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütülmesi bekleniyor. Patlamanın sebebi ve olası ihmallerin ortaya çıkarılması, benzer olayların yaşanmaması için önem arz etmektedir. Toplumun güvenliği ve işçi sağlığı konularında daha sıkı tedbirlerin alınması, benzer trajedilerin yaşanmasını önlemek adına önemli bir adım olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku