BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Ankara’daki saldırının detayları netleşiyor

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Önünde Terör Saldırısı… İçişleri Bakanlığı ve TBMM Binalarına Saldırı Girişimi…

Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen patlama ve silah seslerinin ardından yaşanan olayları derledik. İşte detaylar:

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan İçişleri Bakanlığı ve TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) binalarının bulunduğu bölgede patlama ve silah sesleri duyuldu. Saldırının detayları şu şekilde:

Saldırı Detayları:

Saat 09.30 sıralarında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen saldırıda, hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eylemi gerçekleştirdi.

Teröristlerden biri kendini patlattı, diğer terörist ise polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif şekilde yaralandı.

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde de bir bomba bulundu. Bomba, kontrollü bir şekilde fünye ile patlatılarak imha edildi.

İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. ( Evrim Aydın – Anadolu Ajansı )

Şüpheli Paketler Patlatıldı:

Saldırının ardından, Kızılay Güvenpark çevresinde şüpheli paketler tespit edildi. Güvenlik önlemleri alındıktan sonra, bomba imha ekipleri tarafından şüpheli paketler kontrollü şekilde patlatıldı.

Yaralı Polislerin Durumu:

Saldırıda yaralanan polis memurları Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel, İbni Sina Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bakan Yerlikaya, yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Siyasi Tepkiler:

Saldırının ardından siyasi liderlerden sert tepkiler geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve diğer siyasi liderler, saldırıyı kınayarak güvenlik güçlerine destek mesajları yayımladılar.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun” ifadeleriyle saldırıyı kınadı ve güvenlik güçlerinin kararlılığına vurgu yaptı.

Bu saldırının ardından Ankara’da güvenlik önlemleri artırılmış durumda ve soruşturma devam ediyor. Kamuoyuna gelişmelerle ilgili bilgi verileceği bildirildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku