BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Apple, iOS 18 Güncellemesini Durdurdu

Ünlü teknoloji devi Apple, son dönemde yazılım geliştirmelerinde farklı bir strateji izliyor. Şirket, iOS 18‘in geliştirilmesine kısa bir ara vererek, öncelikle mevcut hataların düzeltilmesine odaklanıyor. Bloomberg’den gelen bilgilere göre, yazılım ekibi, iOS 18 yanında macOS 15, watchOS 11 ve tvOS 18‘deki hataları gidermek için yoğun bir çalışma içerisinde.

Bu durum, Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi’nin liderliğinde bir değişiklik anlamına geliyor. Şirket, yeni özelliklerin devreye alınması yerine mevcut hataların giderilmesine ağırlık veriyor. Bu strateji de son yazılım lansmanlarında yaşanan gecikmelerin ve bazı cihazlarda ortaya çıkan sorunların bir nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

Son dönemde iPhone ve Apple Watch kullanıcıları, cihazlarında çeşitli sorunlar yaşadıklarını raporladı. Aşırı ısınma, widget’ların beklendiği gibi çalışmaması, telefonların beklenmedik şekilde kapanması gibi sorunlar, kullanıcıların günlük deneyimlerini etkiledi.

Özellikle Apple Watch kullanıcıları, watchOS 10.1 güncellemesinin pil tüketimi konusunda sorunlar yaşadı. Apple’ın yazılım şefi Federighi, iOS 18‘in geliştirilmesindeki bu öncelik değişikliği ile mevcut hataları çözme üzerine odaklanmakta haklı olabilir, ancak şirketin mevcut yazılım güncellemelerinde yapması gereken birçok iş olduğu da unutulmamalı.

Öte yandan, iOS 18 ile ilgili olarak önceden duyurulan üretken yapay zeka özellikleri planlanıyordu. Ancak son gelişmeler, bu özelliklerin beklenenden daha ileri bir tarihte, muhtemelen 2024‘ün sonlarında iPhone kullanıcılarına sunulabileceğini gösteriyor. Ayrıca, Apple’ın 2023 ve 2024 yıllarında yapay zeka sunucularının kurulumu konusunda ciddi adımlar atacağı öngörülüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku