BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Asya Kaplanı İstanbul’u esir aldı

İstanbul’da son günlerde artan sivrisinek şikayetleri ve Asya Kaplanı adı verilen saldırgan bir sivrisinek türünün görülmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilaçlama faaliyetlerine başladı. İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit, yeni araç ve ilaçlama yöntemlerini tanıtarak Asya Kaplanı sivrisinekleri hakkında bilgi verdi.

Asya Kaplanı, saldırgan bir sivrisinek türüdür ve normal sivrisineklerden farklı hareket eder. Diğer sivrisineklere kıyasla farklı mücadele yöntemleri gerektirir. Bu tür sivrisinekler gece ve gündüz hareket edebilme kabiliyetine sahiptir. İnsanlardan kan emme eğilimindedirler ve ciddi cilt lezyonlarına neden olabilirler.

Asya Kaplanı (Aedes albopictus), dünya genelinde istilacı türler arasında yer almaktadır. Türkiye’de ilk kez 2011 yılında Edirne’de tespit edilmiş, 2015 yılında Artvin ve Trabzon illerinde yerleşik popülasyonları olduğu belirlenmiştir. 2017 yılında ise İstanbul’da görülmüştür. Asya Kaplanı, sarı humma ve Zika gibi virüsleri bulaştırma potansiyeline sahiptir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama faaliyetleri, sivrisineklerden kaynaklı şikayetleri azaltmayı hedeflemektedir. Yerel yetkililer ve sağlık otoriteleri, halkın sivrisineklerin ısırmasından korunmak için önlemler almasını ve sağlık kuruluşlarına başvurarak gerektiğinde tedavi olmalarını önermektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku