BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Atatürk’e hakaret eden gencin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul’da, 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S., Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklama kararının ardından A.E.S., mahkemede pişmanlıkla ifade verdi.

A.E.S., ifadesinde oyun oynadıklarını savunarak, “Oyun içeriğini anlatacak olursak kağıtlar ve fotoğraflar görünmeyecek şekilde dizilir. Her birimiz sırayla bir fotoğrafı seçeriz. Muhtelif hareketler yaparız. Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım” dedi. A.E.S., ayrıca bu tür hareketlerin başkaca fotoğraflarda ve videolarda da yapıldığını ve kendisinin sadece bu kez yakalandığını ifade etti. “Yaptığımın ne kadar ayıp olduğunun farkındayım” diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Karar gerekçesi

Tutuklama kararı veren 4. Sulh Ceza Hakimliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin kurucusu olarak tarih boyunca önemli bir figür olduğuna dikkat çekti. Kararda, “Her milletin kaderini mücadelesi belirler, mücadelesini ise kahramanlar tayin eder. Bir kişinin kahraman olacağını olaylar değil, tarih karar verir. Eşsiz Türk tarihi içerisinde bu milletin milli ve manevi huzurunda baş üstünde yer etmiş bir kişiye onun fotoğrafı aracılığıyla hakaret edilmesi ilgili kişiye zarar veremeyeceği gibi mensubu olduğu bu aziz milletin kendisine ve ilkelerine daha bir azimle sahip çıkmasına vesile olur” ifadeleri kullanıldı.

A.E.S.’nin tutuklanması, Türk milletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına saygıyı vurgulayan bir dava olarak yorumlanıyor. Bu olay, gençler arasında bilinçsizce yapılan eylemlerin ciddi sonuçları olabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku