BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Avrupa Birliği’nden Türkiye’nin üyeliği için açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’i kabul etti. NATO Zirvesi’nin yapıldığı LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşme sonrasında AB Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptıklarını ve ilişkileri yeniden canlandırmak için önlerindeki fırsatları ele aldıklarını açıkladı.

AB Konseyi Başkanı Michel, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Michel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptıklarını” belirterek, “AB-Türkiye işbirliğini tekrar ön plana almak ve ilişkilerimizi yeniden canlandırmak için önümüzdeki fırsatları konuştuk” ifadelerini kullandı.

Michel ayrıca, AB ülkelerinin liderlerinden oluşan AB Konseyi’nin AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e stratejik ve ileriye dönük bir rapor hazırlama görevini verdiğini belirtti. Bu raporun AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik olacağı vurgulandı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku