BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Bakan Yerlikaya Açıkladı: İstanbul’da Suç Örgütü Lideri Shamil Amirov’un Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütü yöneticilerinden Shamil Amirov’un İstanbul’da gerçekleştirilen “Kafes-15” operasyonuyla yakalandığını duyurdu. Rusya’da faaliyet gösteren ve uluslararası arenada aranan bir suç örgütü lideri olan Amirov’un yakalanması, Türkiye’nin suç örgütleri ve zehir tacirleriyle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirtti. Shamil Amirov’un İstanbul Sarıyer’de yaşadığının tespit edilmesi üzerine düzenlenen “Kafes-15” operasyonuyla Amirov’un yakalandığını ifade eden Yerlikaya, bu başarının Türkiye’nin organize suç örgütleriyle mücadelesindeki kararlılığının bir yansıması olduğunu vurguladı.

İnterpol tarafından hakkında mavi bülten çıkarılan Amirov’un, ülkemizdeki suç örgütlerinden birinin üyesi olduğu ve dolandırıcılık suçundan arandığı biliniyordu. Operasyon sonucunda yakalanan Amirov’un Türkiye’de adalete teslim edileceği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, “Uluslararası ve ulusal organize suç odaklarıyla, zehir tacirleriyle mücadelemiz artarak devam edecek. Nefeslerini keseceğiz. Ülkemizi uluslararası ve ulusal organize suç örgütlerinden temizlemeye kararlıyız. Bir bir yakalayıp Adalete teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku