BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Beşiktaş Restoran Olayı: Ünlü Şef Somer Sivrioğlu ve 6 Kişi Hakkındaki Davanın Detayları

Ünlü şef Somer Sivrioğlu ve 6 kişi hakkında, İstanbul Beşiktaş’ta devraldığı restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Beşiktaş’ta Restoranın İstinat Duvarı Çöktü

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, yapı sahibi olarak tutuksuz sanıklar Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula, Sakine Öçal ve tarafların avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Mehmet Levent Kula, restoranın tek katlı bir işletme olduğunu ve bakımını yapmadan kullanmaya devam ettiği iddia edilen bahçe duvarının durumundan haberi olmadığını ifade etti. Sanık Sakine Öçal ise Yalova’da yaşadığını ve babasının duvarı 50 yıl önce kiraya verdiğini belirterek suçsuz olduklarını dile getirdi.

Sanıkların Savunmaları ve İddialar

Sanık Sevinç Kula ise duvar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve kiracıların herhangi bir tamir talebinde bulunmadığını ifade etti. Sanığın avukatı ise duvarın zaman içinde pek çok kez değişikliğe uğradığını ve Beşiktaş Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Ayrıca belediyenin kaldırımı yenilediği ve kaldırım ile duvar arasında boşluk bıraktığı bilgisini paylaştı.

Suçlama: Bilinçli Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma

Müşteki avukatı Nisa Serin ise yapı ve kiracıların yüksek kusurlu olduklarını düşündüklerini belirterek, özellikle kiracıların doğrudan ilgili ve kusurlu olduklarını ifade etti. Vahim sonucun göz önüne alınarak Somer Sivrioğlu ve diğer kiracı sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme Heyetinin Ara Kararı ve Duruşmanın Ertelenmesi

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi ve müşteki avukatının taleplerini değerlendirmek için süre vererek duruşmayı erteledi. Somer Sivrioğlu, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in avukatlarına müvekkillerini hazır etmeleri için süre verildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku