BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Britanyalı Milyarder’ in Paylaşımından Sonra Titanik’e Giden Denizaltıda Kayboldu

Britanyalı milyarder Hamish Harding, Titanik görevine çıkmaktan gurur duyduğunu belirterek dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak son paylaşımı, değişken hava koşullarına dair uyarılar içeriyordu. Titanik’e turist taşıyan denizaltının kaybolduğu haberi gelmeden önce yapılan bu paylaşım, endişe yaratmıştı.

Görev öncesinde yaptığı tüyler ürperten paylaşımda, Hamish Harding’in bu görevin 2023’te gerçekleşecek ilk ve tek insanlı görev olduğunu ifade ettiği görüldü. Harding, Newfoundland’da yaşanan zorlu kış koşullarına rağmen hava şartlarının elverişli olduğu bir aralıkta dalış yapmayı planlayan ekip için umutlu olduğunu belirtti.

Ancak günler geçmesine rağmen denizaltı ve milyarder Hamish Harding’den haber alınamadı. Üvey oğlu Brian Szasz, Facebook’ta aile fotoğraflarıyla birlikte yazılar paylaşarak Hamish Harding’in denizaltıda olduğunu doğruladı ve onun için düşünce ve duaların eksik edilmemesi çağrısında bulundu.

Denizaltının kaybolması üzerine arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi’nin sözcüsü, ailenin durumuyla temas halinde olduklarını belirtti. OceanGate Expeditions CEO’su Stockton Rush ve ünlü Fransız sualtı kaşifi Paul-Henri Nargeolet’in de denizaltıda olabileceği endişesiyle takip edilmekte olduğu bildirildi.

Denizaltının kaybolması ve milyarder Hamish Harding’in akıbeti hala belirsizliğini korurken, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilinmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku