BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Castrol Türkiye, 2023 Yılında 100 Milyon Litre Üretim Barajını Geçti

Dünyanın önde gelen madeni yağ markalarından Castrol, Türkiye, Ukrayna, ve Orta Asya (TUCA) bölgesindeki performansıyla dikkat çekiyor. 24 ülkeye ihracat yapan Castrol Türkiye, ABD, Çin, ve Hindistan gibi önemli pazarlarla birlikte en çok yatırım yapılacak 4 bölgeden biri olmayı başardı. Son 2 yılda 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini artıran Gemlik Üretim Tesisi, 2023’te 100 milyon litre üretim barajını aşarak markanın büyüme hedeflerine önemli bir katkı sağladı.

Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, düzenlenen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, TUCA’nın uzun yıllara dayanan etkili stratejisinin ve Gemlik Üretim Tesisi’nin markanın bu bölgedeki başarısında önemli rol oynadığını vurguladı. Markanın TUCA’yı stratejik yatırım yapılacak 4 pazardan biri olarak belirlediğini belirten Tatlısöz, TUCA’nın Türkiye dışında da büyüme hedefleri doğrultusunda planlar yaptığını açıkladı.

Türkiye’nin ötesinde, TUCA bölgesinde çift haneli büyüme gerçekleştiren Castrol, PET-DER verilerine göre Türkiye’de lider konumda bulunuyor. Türkiye genelinde 13 binden fazla noktada müşterilere ulaşan marka, her 10 aracın 3’ünde kendi ürününün kullanıldığını ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış bir müşteri ağına sahip olduğunu belirtiyor.

Gemlik Üretim Tesisi, 2023 başında gerçekleştirilen 5,5 milyon dolarlık yatırımla güçlenerek hedeflenen 100 milyon litre madeni yağı üretimini gerçekleştirdi. Bu üretim TUCA bölgesine ihracat edilerek son iki yılda dolar bazında ihracat gelirlerini ikiye katlayan Castrol, önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla Gemlik tesisinin büyümesine devam edeceğini belirtti.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’deki araç sahiplerinin yüzde 44’ü araç bakımı denildiğinde ilk olarak yağ bakımı/yağ değişimini akıllarına getiriyor. Castrol Türkiye, araç sahiplerinin madeni yağ konusunda servisteki ustayı güvendiği ve marka tercihini büyük ölçüde ustasına bıraktığı bir pazarda, Türkiye’nin lideri olarak öne çıkıyor.

Castrol’ün Türkiye’deki stratejik büyüme ve inovasyon hamlesi, TUCA bölgesindeki başarılı performansıyla birleşerek markayı sürdürülebilir büyüme ve küresel rekabet avantajı elde etme yolunda önemli bir konuma taşıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku