BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cemal Enginyurt’tan flaş kademeli emeklilik açıklaması

1999 yılından itibaren çalışmaya başlayanların emeklilik hakkı üzerine yoğun tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Meclis gündeminde yükselen sesler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına giremeyenler için kademeli emeklilik taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı.

MHP’DEN TALEP

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Meclis’te yaptığı konuşmada toplumun genelini ilgilendiren düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, kademeli emeklilik sisteminin olumlu etkiler yaratabileceğini belirtti. Akgül, kamu personelinin ek göstergelerinin yükseltilmesi, taşeron işçilere kadro tahsisi, esnafın prim gün sayısının düşürülmesi gibi taleplerin vatandaşları sevindireceğini ifade etti.

CEMAL ENGİNYURT’TAN AÇIKLAMA

Ancak, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise kademeli emekliliğin gelmeyeceğini savundu. Enginyurt, bu konuda siyasi güçlerin yeterince tepki vermediğini öne sürerek, “Biz bu insanların hakkı için siyaset mi yapmış oluyoruz?” dedi.

Ayrıca, staj ve çıraklık düzenlemesi konusunda da yaşanan tartışmalara değinen Enginyurt, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Enginyurt’a göre, Kılıçdaroğlu’nun bu konuda daha önce yapması gerekenler olduğu ancak çözüm üretmediği belirtildi.

Görüldüğü üzere, emeklilik sisteminde yapılan düzenlemeler ve EYT talepleri hala tartışma konusu olmaya devam ediyor. Ancak, farklı siyasi görüşler ve talepler arasındaki uzlaşma sağlanması konusunda henüz net bir görüntü ortaya çıkmış değil.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku