BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

CHP’li isim kademeli emeklilik için söz verdi

EYT’nin ardından, emeklilik konusunda çeşitli alternatif çözümler geliştirilmeye devam ediyor. Bu çözümler arasında kademeli emeklilik de yer alıyor.

Yeni emeklilik sisteminin nasıl olacağı merak edilen bir konu haline geldi. Emeklilik süreci, çalışanların belirli koşulları, yaş, prim ödeme süresi ve hizmet süresi gibi, yerine getirmesinden sonra gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni emeklilik sistemi hakkında müjde vermesi, vatandaşları yeni sistemin açıklanmasını heyecanla beklemeye yöneltti. Bu süreçte, kademeli emeklilik de gündemde olan bir konu.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile yaklaşık 5 milyon kişi emekli oldu. 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar ya da borçlanma yoluyla başlangıcını bu tarihe çekenler, prim ve yıl şartını tamamlamışlarsa emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak, sigorta başlangıcı 8 Eylül’den sonra olanlar ise emekliliği birkaç adım geriden takip etmek zorunda kalıyorlar.

Vatandaşların sorunlarının çözümü için gözleri hükümetin alacağı bir kararda. Bu konuda CHP Yüksek Disiplin Kurul Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Aygün mesajında şunları söyledi:

Tek bir tarihi baz alarak çıkarılan EYT yasası ile 8 Eylül 99 öncesine 38 Kadın /43 Erkek emeklilik yaş hakkı tanımış, sonrasına ise 58/60 yaş olarak kalmıştır.

Anayasa’nın 10. Maddesinde düzenlenen “kanun önünde eşitlik” ilkesine aykırı bu uygulamanın yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Emeklilikte Adalet Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının taleplerini yüksek sesle dile getirecek ve takipçisi olacağız.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku