BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Çıraklık ve staj mağdurları emekli olacak mı?

SGK, staj ve çıraklık mağdurları için EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) toplantısı iddialarını yalanladı. Milyonlarca kişi, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesini beklerken, SGK’nın böyle bir toplantı gerçekleştirmediği belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT düzenlemesi sonrası staj ve çıraklık mağdurlarının durumunu ele aldığı toplantıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı. Kurum, söz konusu toplantının gerçekleşmediğini ve iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

SGK’NIN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA

SGK’nın yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “‘SGK’da staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı yapıldı’ başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bazı basın yayın organları, sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde yer alan “SGK’da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı” başlıklı haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu gündemle herhangi bir toplantı yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu açıklama ile SGK, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir toplantının yapılmadığını kamuoyuna duyurmuş oldu. Bu durum, staj ve çıraklık mağdurlarının beklentileri doğrultusunda bir adım atılmadığını gösteriyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku