BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Evlilik kredisi için şartlar belli oldu: İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi şartları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başvuru tarihlerinin 15 Şubat olarak açıklandığı evlilik kredisi için detaylar merak konusu oldu. İşte evlilik kredisi şartlarına ilişkin detaylar:

Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvuru şartları hakkında bilgileri paylaştı. Evlilik kredisi için başvuruların 15 Şubat itibarıyla alınmaya başlanacağını belirten Bakan Göktaş, ilk olarak deprem bölgesinde uygulanacağını ifade etti. Başvuruları onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira verilecek.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

Başvuruların ne zaman başlayacağı sorusuyla ilgili olarak Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını duyurdu.

Evlilik kredisi için yaş sınırının 18-29 yaş arası olduğunu belirten Bakan Göktaş, başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiğini belirtti.

Evlilik kredisi başvurularının nereden yapılacağı konusunda ise Bakan Göktaş, Bakanlığın ‘aile.gov.tr’ internet sitesini işaret etti. Başvuru yapmak isteyenlerin Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini de belirtti.

Bakan Göktaş, bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapacaklarını ve onların hizmetine sunacaklarını vurguladı. Evlilik kredisi başvurularıyla ilgili gelişmelerin takip edilmeye devam edileceği bildirildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku