BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları Açıklandı: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu İkinci Tura Kalıyor

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı ve seçim ikinci tura kalıyor. Anadolu Ajansı’na göre sandıkların %95,09’u açılırken Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı %49,52 olarak belirlendi. ANKA’ya göre ise sandıkların %99,25’i açılırken Erdoğan’ın oy oranı %49,25. İki ajansın sonuçlarına göre de seçim ikinci tura kalacak gibi görünüyor.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte, oyların ne kadarının sayıldığı ve kimin önde gittiği gibi sorular merak konusu oldu. Seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz sürekli güncellenen grafik ve haberler ile Anadolu Ajansı’nın verilerine göre sandıkların kaçı açıldı, kim önde gidiyor gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Anadolu Ajansı’nın sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan %49,52 oy oranıyla önde gözüküyor. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise %44,76 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. ANKA’nın sonuçlarına göre ise Erdoğan %49,25 oy oranıyla önde bulunuyor ve Kılıçdaroğlu %45,04 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.

Başka adayların oy oranlarına da göz attığımızda, Anadolu Ajansı’na göre Sinan Oğan %5,29 oy oranı ile üçüncü sırada yer alırken, ANKA’ya göre %5,3 oy oranıyla Erdoğan’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Muharrem İnce’nin oy oranı ise iki ajansın sonuçlarına göre de %0,4 civarında seyretti.

Ancak, açıklanan sonuçların ardından Kemal Kılıçdaroğlu oyların sayımında tekrarlanan itirazlarla sonuçların engellendiğini iddia etti. Bazı şahısların sandıklara 11 itiraz aldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Tekrar ediyorum: Bu halkın iradesini engellemeyin” dedi.

Seçim sonuçlarına dair yaşanan gelişmeler, Türkiye’deki siyasi atmosferin önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Ancak, seçim sonuçları hala kesinleşmediği için, yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması muhtemel görünüyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku