BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Davutoğlu, Bahçeli’ye sert tepki gösterdi: “Topunuz mermi olsanız ne yazar”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin “Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar” sözlerine cevap verdi. Davutoğlu, “Topunuz mermi olsanız ne yazar yeter artık” diyerek Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Dün Bahçeli için kara gündü. Bu açık tehdide sessiz kalan Erdoğan için de kara gündür” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Buradan sesleniyorum, germeyin bu toplumu. Trump gibi parlamento basmayı heves etmeyin. Türkiye buna izin vermez” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun bu açıklamaları, son zamanlarda Türkiye’de artan siyasi gerilim ve kutuplaşmanın bir yansıması olarak görülüyor. Bahçeli’nin sözleri, muhaliflerin hedef gösterilmesine ve şiddet tehdidine yol açabileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Davutoğlu, Bahçeli’nin sözlerine karşı çıkan tek isim değil. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de bazı isimler, Bahçeli’nin sözlerini eleştirdi. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalması, Bahçeli’nin bu tarz açıklamalarına gösterilen toleransı da eleştirilere yol açıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Denizli’deki seçim mitinginde gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Millet İttifakı’na yönelik açık tehditlerine cevap veren Davutoğlu, “Topunuz mermi olsanız ne yazar yeter artık!” dedi ve Erdoğan’ın sessiz kalmasının da kara bir gün olduğunu belirtti.

Davutoğlu, Bahçeli’nin hedef aldığı Millet İttifakı’nın seçim vaatlerine atıfta bulunarak, “Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını vadediyor, Afrin’i geri alacaklarını söylüyorlar” sözlerine de değindi. Bahçeli’nin açık tehdidine sessiz kalmayarak tepki gösteren Davutoğlu, Türkiye’nin bu tür olaylara izin vermeyeceğini ve toplumun Trump gibi parlamento basmaya heves etmemesi gerektiğini belirtti.

Davutoğlu’nun bu sözleri, seçim atmosferinde giderek artan gerginliği yansıtıyor. Özellikle son dönemde siyasi liderlerin birbirlerine yönelik sert eleştirileri ve hatta tehditleri, seçimlerin sonuçlarına ilişkin belirsizliği arttırıyor. Bu nedenle seçimler öncesinde tansiyonun düşürülmesi ve siyasi liderlerin daha ölçülü söylemler kullanması önem arz ediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “14 Mayıs’ta Tüm Hukuksuzluklar Bitecek”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Maltepe’deki mitinginde yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu enkaz durumuna dikkat çekerek, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle birlikte tüm hukuksuzlukların sona ereceğini vurguladı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: “Dünkü Maltepe mitinginde benim için anlamı farklıydı. Daha önce de binlerce AK Partiliye hitap etmiştim. Bana neden değiştiniz diyorlar ben değişmedim, onlar değişti. Ben ilkelerimden taviz vermedim, onlar verdi. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer bana şöyle demişti ‘Biz birbirimizi tanıyamamışız’. Doğru söylüyor, tanışamadık gelin tanış olalım birlik olalım. Depremde enkaz altında kalanlara hangi partidensin demedik, şimdi de Türkiye bir enkaz altındayken kimseye sormuyoruz kim olduğunu. 14 Mayıs’ta hukuksuzluklar bitecek. Yolsuzluklar gidecek, siyasi ahlak yasası gelecek.”

Davutoğlu’nun bu açıklamalarıyla, seçimlerin sadece bir siyasi parti ya da liderin değil, ülkenin geleceğinin belirleneceği bir kritik süreç olduğunu vurguladığı görülüyor. Ayrıca, seçim sonrasında tüm partilerin, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları birlikte çözmek için çalışması gerektiği mesajı veriliyor.

Ahmet Davutoğlu: “Biz Dağılmayınca Yamalı Bohça Gibi Masaya Birilerini Kattılar”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, siyasi partiler arasında yaşanan ittifak tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Davutoğlu, “Her türlü meydan okumaya hazırız biz. Nasıl bir ego ki bizi suçlayanlara söylüyorum. 2015’te koalisyon kursaydık ben başbakan, Kılıçdaroğlu başbakan yardımcısı olacaktı. Şimdi o cumhurbaşkanı olacak, ben yardımcısı. Ego bunun neresinde?” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, her ay toplantı öncesi dağılmaları beklenen ittifakın, asla ve asla dağılmayacağını söylediklerini ve her krizi birlikte aştıklarını belirtti. “Hiçbirimizin nefis ve ego yapmaya lüksü yok. Ne oldu biz dağılmayınca yamalı bohça gibi masaya birilerini kattılar. HÜDA PAR, Yeniden Refah, DSP…” diyen Davutoğlu, ittifakın sağlam kalması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

Davutoğlu’nun açıklamalarına göre, siyasi partiler arasındaki ittifakın sağlıklı bir şekilde devam etmesi, siyasi partilerin egolarından arındırılmaları ve ortak amaçlar doğrultusunda birlikte hareket etmeleri ile mümkün olacaktır.

“Biz Savcıları Harekete Geçiriyoruz: Davutoğlu’nun Açıklamaları ve İçerdiği Mesajlar”

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu, yabancı istilacılara karşı direniş çağrısı yapanlara yanıt verdi ve yabancı olmadığını söyleyen siyasi liderler arasında isimlerini saydı. Ancak asıl mesajı, yabancı bankalardaki paralara ilişkin açıklamalarıydı. Bu açıklama, Türkiye’deki siyasi iklimin ötesinde, ülkenin ekonomik durumuna ve bağımsızlığına ilişkin ciddi endişeleri yansıtıyor.

Davutoğlu ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine yönelik bir mektubunu hatırlatarak, onun baskısına boyun eğmeyeceğini ve halkın menfaatleri için hareket etmeyi tercih edeceğini belirtti. Bu mesaj, Türkiye’nin ABD ile ilişkileri ve bağımsızlığına yönelik endişeleri de yansıtıyor.

Ancak, açıklamanın en çarpıcı bölümlerinden biri, Öcalan’ın kardeşinin TRT tarafından kırmızı bültenle aranarak nasıl serbest bırakıldığına ilişkin olan bölümdü. Davutoğlu, seçimleri kazandıktan sonra, savcıları göreve çağırdığını ve bu konuda hesap soracaklarını söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku