BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Deprem için Elon Musk Starlik Uyduları ile İnternet ve Telefon Desteğinde Bulundu! Türkiye Ne Dedi?

Türkiye’de kahramanmaraş’ta deprem meydana geldi. Tüm Türkiye de eğitime ara verildi ve ardından Ohal ilan edildi. Türkiye’de deprem olan 10 il’de Telefon altyapıları çöktü ve iletişim kopmuş durumda olduğu söyleniyor. Deprem olan illerde hatların çekmediği için Straling uydusu ile destek verilmek istendiği söylendi.

Dünyanın en zengin iş adamı olan ve uzay çalışmaları ile de bilinen Elon Musk İletişim için Türkiye’ye destek talebinde bulundu.

Starlik Uyduları ücretsiz internet sağlayan uydular olarak bilinir ve daha öncesinde Ukrayna’da savaş sırasında giden elektrik nedeniyle insanların İletişimsiz kalması sebebiyle Starling uyduları ile İnternet dağıtmıştı.

Daha sonrasında İran’a ücretsiz internet Desteğinde bulunmuştu. Türkiye’de Kahramanmaraş ile 10 ilde yaşanan elektrik kesintisi yüzünden İletişim sorunu meydana geldi.

Elon Musk bundan dolayı Türkiye’ye Starling Uyduları ile Ücretsiz internet ve iletişim talebinde bulunmuş fakat Türkiye Türksat uydumuzun yeterli olduğu ve herhangi bir ihtiyaç olmadığı cevabıyla kendisine teşekkür edildiği söyleniyor. 

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku